Culoare: Schema de culori a lui Dunkel se bazează pe chihlimbar, care ia adesea nuanțe maro-roșcatice. Gust: Gustul băuturii este bogat și vâscos, cu un ușor postgust de nucă dulce și vanilie, spuma este cremoasă și stabilă. Aproape fără amărăciune de hamei Aroma: Componenta aromatică a băuturii cu hamei se bazează pe o aromă strălucitoare de malț îmbogățită cu tonuri de caramel. Asocieri: Această bere se asortează cel mai bine cu carne picant, fructe de mare și o varietate de gustări sărate.
Dunkel (rosalie) este numele comun pentru mai multe tipuri de lager german întunecat (bere cu fermentație inferioară). De fapt, termenul este tradus ca „întunecat”, dar culoarea reală a băuturii variază de la chihlimbar la maro roșcat. Particularitatea soiului este o aromă caracteristică de malț, dar fără „fum” și note de afumat. Cu toate acestea, în comunicarea informală, orice bere neagră este adesea numită dunkel; în nordul și vestul Germaniei, chiar și Altbier, o bere neagră tradițională cu fermentație superioară, poate fi numită astfel.